Elfogadom

Borzasztó dráma! Az egész családja meghalt az autóbalesetben az X-Faktor sztárjának!

Brutális autóbalesetben veszítette el a szüleit a világhírű magyar zeneszerző, Bartók Béla (1881–1945) dédunokahúga, Mária Mamah (35).

Az X-Faktor mentorházas versenyzője 13 éves volt, amikor szülei a szeme láttára haltak meg, az énekesnő pedig úgy gondolja, merénylet állhat a történtek mögött.

Hirdetés
– Édesanyám, Jutka, apukám, Okpoma Matthew, az ikertestvérem, Theresa, a sofőr és én voltunk az autóban. Egyszer csak egy hatalmas durranást, robbanást hallottunk, majd az autó felborult, és az árokban kötöttünk ki. Utólag derült ki, hogy a keréknél történt valami. Apu már a helyszínen meghalt, anyu kiesett az ablakon, de túlélte. Kórházba vitték, de pár órával később ő is meghalt – emlékezett vissza még ma is megtörten Mária, akinek legnagyobb fájdalma, hogy nem tudott elbúcsúzni imádott édesanyjától.

– Én mindig azt hittem, ilyen csak a filmekben történik, és hogy az én családom olyan tökéletes, hogy minket nem érhet semmi baj. Szentül hittem, hogy anyukám túléli a balesetet, de sajnos nem így lett.

Mária szülei Magyarországon ismerkedtek meg, amikor nigériai származású édesapja ide jött tanulni vegyészmérnöknek. Később együtt mentek vissza Nigériába, ahol édesapja politikai pályára lépett, így sok ellenséget is szerzett magának.

– Apu szerette volna megváltoztatni az országot, hogy az ne legyen korrupt. Hamar került magas pozícióba, így sok irigye volt, fenyegetéseket is kapott. Az autóbaleset után nem volt nyomozás, akkor még nem olyan világ volt ott kint, ezért sosem derült ki hivatalosan, hogy mi történt. Mi, az egész család úgy gondoljuk, hogy nem baleset volt valójában – mondta Mária.

Az árván maradt Mária végül a zenében találta meg önmagát, ami nem is meglepő, hiszen a dédnagymamája nem más volt, mint Bartók Béla testvére, Elza, így a rokonság nagy része Magyarországon élt. A tragédia után az énekesnő és négy testvére ide jöttek, hogy eldöntsék, hogyan tovább. Mária nagynénjei és nagybátyja, azaz a Bartók unokák szerették volna, ha a gyerekek itt maradnak.

– A nővérem, Catherine, aki akkor 21 éves volt, úgy döntött, elvisz magával Amerikába. Ő nevelt fel, anyukám helyett mindig ott volt mellettem. Szerettem kint élni, de nyolc éve úgy döntöttem, hogy Magyarországra költözöm. Én magyarnak érzem magam, és bár néha töröm a nyelvet, ez a hazám, itt vagyok itthon. Sokan nem hiszik el, hogy magyar vagyok, vagy hogy Bartók Béla rokona, mert csak egy feka lánynak látnak, de engem már ez nem érdekel – mesélte az énekesnő, aki büszkén vállalja rokonságát.

Szólj hozzá!

Next Post

Previous Post

© 2019 Elfogadom

Theme by Anders Norén

Close