Elfogadom

Ő itt Sanyika, a 8 hónapos picike, akit elgázolt a száguldozó Ladás tegnapelőtt

Ünneplés előtt nem sokkal vitte a halálba Sanyikát egy falubeli. Az apró borsodi falu egy emberként gyászolja a mindössze nyolc hónapos fiúcskát, akit otthonuktól húsz méterre, a járdán gázolt halálra tuningautójával egy környékbeli férfi.

A buszmegállónál krétanyomok maradtak a helyszínelés után, a helyiek mécsest gyújtanak Sanyika emlékére / Fotó: Varga ImreAzon a napon a négyfős család úgy készült, hogy a hét végére kiruccannak és ünnepelnek, pénteken azonban mindennek vége lett: a kisebbik gyerek közlekedési baleset áldozatává vált.-írja a blikk.

– Már pakoltam össze a sátrat, szerettem volna elvinni a családomat horgászni. A hét végén lett volna nyolc hónapos a kicsi… – kezdte lapunknak a csöppség édesapja. – Aznap a párom és az édesanyám elment bevásárolni, kimentem hát eléjük Sanyikával a buszmegállóba, hogy segítsek nekik cipekedni a házig.

Sanyikáról már csak a telefonban őrzött fotó maradt a nagyinak / Fotó: Varga ImreAz apa a járdán tolta a babakocsit, és még látta is, hogy közeledik egy Lada. Először még normális tempóban, ám amikor mögöttük visszafordult, már nagyon gyorsan érkezett visszafelé a kocsi.

– Láttam, ahogy a sofőr elrántotta a kormányt, s felénk tart az autó. Próbáltam elrántani a babakocsit, de már késő volt – mondta könnyeit nyeldesve a családfő, beleremegve a szörnyű emlékekbe. – Én repültem egy pár métert az ütközéstől, de csak a kisbabám után rohantam, amint fel tudtam állni. A sofőr kiszállt és a fejét fogta, amikor meglátta, mit tett. Sanyikám ott hevert élettelenül – mondta a férfi.

Az apa és a falubeli sofőr ismerték egymást.

– Nem szeretnénk mi igazságot szolgáltatni. Bízom a rendőrökben, bár nem értem, hogy lehet szabadlábon még ez az ember – tette hozzá lapunknak a gyászoló szülő. – A temetésben segít nekünk az önkormányzat, de szakemberre lesz szükségünk, hogy fel tudjuk dolgozni a történteket. Túl sokat láttam.

A nehéz időkben a fiúcska nagymamája igyekszik tartani a lelket a családban, de gyönyörű unokájának fotója láttán őt is a zokogás kerülgeti.

– Igazságtalanság! Túl korán vette el Sanyikát a jóisten, még szükségünk volt rá itt a földön! – mondta könnyben úszó szemekkel a gyászoló nagyszülő. A család újra temetésre készül, idén már a harmadik szerettüket veszítették el.

Az egész család gyászol /Fotó: Varga ImreA rendőrség azt közölte a Blikk-kel, hogy a 25 éves sofőr nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetett, ezért sodródott ki a kanyarban. Hangsúlyozták, hogy ez nem egyenlő a gyorshajtással, s az alkohol-, valamint a drogtesztje is negatív lett a sofőrnek.

A tragikus történet a faluban is nagy port kavart, hisz mindenki ismeri a tragédia okozóját és elszenvedőjét is.

– Nem tudjuk megérteni ezt az egészet, Márknak többször is mondtuk, hogy baj lesz, ha ezeken a rossz utakon próbálgatja az autóját, bármikor lehet baleset. Most megtörtént – mondta lehajtott fejjel az egyik helybéli

Szólj hozzá!

Next Post

Previous Post

© 2020 Elfogadom

Theme by Anders Norén

Close