Elfogadom

Ő Norbi a 16 éves fiú, aki gyakorlat közben vesztette életét. Az édesanyja megtörten nyilatkozott

Szakmai gyakorlat közben vesztette életét egy 16 éves fiú a Pest megyei Nagykátán. Norbi egy esztergályos munkagép mellett dolgozott, amikor a szerkezetből kirepült egy vascső.

Horrorisztikus balesethez riasztották a mentőket egy nagykátai mű­helybe, az életben maradásra azonban már esélye sem volt a mindössze 16 esztendős B. Norbertnek. Az asztalosnak készülő, de ezúttal az esztergályos, azaz a CNC-szakmában szerencsét próbáló fiatalember épp egy munkagéppel dolgozott, amikor a szerkezetből rakétaként repült ki egy vascső, és átfúródott Norbi bal vállán, közvetlenül a szíve mellett. A mentők próbálták a fiút újra­éleszteni, és mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de sajnos már nem segíthettek.

A fiú édesanyja, Júlia megtörten nyilatkozott a Borsnak. Képtelen feldolgozni a mindössze 16 éves fia tragédiáját.

– A kicsim még reggel elbúcsúzott tőlem, hogy anya, megyek suliba. Asztalos szeretett volna lenni, de a gépi hegesztés, azaz a CNC is érdekelte. Mindig lelkesen mesélt arról, hogy mit csinált. Rajongott a testvéreiért, nagyon szorgalmas volt. A környéken mindenki szerette, be­csületes és megbízható fiú volt. Imádtam őt, nem is tudom, hogy hogyan fogom feldolgozni ezt a veszteséget. Nem ezt érdemelte. Magára hagyták a munkagép mellett, nem hiszem, hogy ő hibázott – mondta a Borsnak könnyek között az édesanya, akitől megtudtuk: Norbiék heten voltak testvérek.

Norbi idősebb testvére, Zsolt elmondta: ügyvédet fogadnak, és be fogják perelni a céget, ahol fivére a gyakorlatát végezte. Hozzátette: az érintett cég egy bizonyos összeget már felajánlott számukra kártalanításként, de ők ezt elutasították.

Szólj hozzá!

Next Post

Previous Post

© 2020 Elfogadom

Theme by Anders Norén

Close