Elfogadom

Fázni fogunk: mínusz 3 fok is lehet a héten, elővehetjük a vastag kabátokat

Hét elején egy erős hidegfront vetett véget a nyarat idéző időjárásnak:

A légköri körülmények kedveznek a talajmenti fagyok kialakulásának, Zabar és Szécsény legendás mérőállomásai akár -3 fokot is mérhetnek. Sajátos domborzatuk miatt ezek a tájak hazánk leghidegebb pontjai.

Erre senki nem számított!Ilyen lesz 2019 időjárása a Dávid-naptár szerint! Erre igazán senki nem számított!

A következő pár napban először hó, majd durva, akár -17 fokos fagy is jöhet. Dávid Mihály mérnök különböző számítások alapján készíti el minden évben az időjárás naptárát. A mérnökből lett magánmeteorológus a Ripost-nak elárulta, milyen időt jósol egész 2019-re!

A nyíregyházi vízépítő mérnök, Dávid Mihály több mint negyven éve készít előrejelzéseket. Módszere szabadalmi oltalom alatt áll. A 2018-as Dávid-naptár szinte pontról pontra megvalósult: valóban február elején volt a leghidegebb és július közepén, valamint augusztus végén a legmelegebb, hosszú volt a vénasszonyok nyara, és december elején köszöntött be a fagyos idő.

Március 5-én érkezik a tavasz

A 2019-es naptárából pedig kiderül, hogy meddig tart a tél.

„A tél leghidegebb napjaira január első hetében és február 12-e körül kell számítani. Mindkét időszakban havazásra, kőkemény fagyokra, éjjelente mínusz 15–20 fokra készüljünk, és napközben sem emelkedik a hőmérséklet nulla fok fölé” – nyilatkozta a ripost-nak Dávid Mihály, aki szerint robbanásszerűen fog érkezni a tavasz. – „Március első napjaiban ismét hidegre fordul majd az idő, éjjel még lehetnek fagyok. Az előrejelzésem és a számításaim szerint március 5-én hirtelen érkezik meg hazánkba a tavasz” – állítja a szakember.

Már júniusban mehetünk nyaralniA mérnök 2019-es naptárjából kiderül, hogy az enyhe tavasz után jövőre sokkal előbb, már június elején megérkezik a nyár, és várhatóan megdőlnek a tavalyi hőségrekordok.

Szólj hozzá!

Next Post

Previous Post

© 2020 Elfogadom

Theme by Anders Norén

Close