Elfogadom

Bot­rány az óvo­dá­ban: Au­tiz­musa miatt kü­lö­ní­tet­ték el az 5 éves Ta­ma­rát

Bot­rány az óvo­dá­ban: Au­tiz­musa miatt kü­lö­ní­tet­ték el az 5 éves Ta­ma­rátWhatsApp-üze­net­ben hozta egy au­tiz­mus­sal di­ag­nosz­tiz­lált kis­lány édes­any­já­nak tu­do­má­sára az óvónő, hogy csü­tör­tö­kön 5 éves gye­reke egy másik te­rem­ben, külön fel­ügye­lő­vel, nem pedig a cso­port­tár­sa­i­val tölti majd a napot.

Felháborító eset történt egy bukaresti óvodában: elrejtették szem elől az ötéves Tamarát, ugyanis ő autista. Amikor az édesanya rákérdezett, hogy csak az ő gyerekének kell-e elvonulnia, akkor a pedagógus bevallotta, hogy van még 2-3 gyerek, akiket nem szeretne a csoporttal látni. Arra a kérdésre, hogy miért, kerek-perec bevallotta, hogy tanfelügyelőségi látogatás lesz csütörtökön.

És ők a száraz gallyak, akiket el kell rejteni szem elől? Értettem. Hol itt az etika? Ha a felnőttek így diszkriminálnak, akkor az óvodások van kitől példát vegyenek. Szomorú
– szakadt el a cérna az édesanyánál.

Később az 5 éves Tamara nagynénje osztott meg további információkat a kislányról és a helyzetről. A Maszol így tudhatta meg, hogy a kislány nagyon értelmes, olvas, verseket mond, angolul beszél, fest, élénk fantáziája van. Nem problémás gyerek, nem agresszív. Rendszeresen jár terapeutához, szépen fejlődik és az óvodában is állandó kísérője van.

Az óvónőnek nem kellett volna semmilyen plusz erőfeszítést tennie
– háborgott egy Facebook-bejegyzésben a nő.

Ugyancsak ő számolt be egy beszélgetésről, amit Tamara édesanyja az óvónővel folytatott, amiben a pedagógus rendkívül érzéketlenül azt javasolta a nőnek, hogy „inkább vizsgáltassa ki magát és csináljon egy újabb gyereket”.

A mai napig nem tudom túltenni magam ezen az aljasságon
– zárta beszámolóját a nagynéni,írja a ripost.

Szólj hozzá!

Next Post

Previous Post

© 2020 Elfogadom

Theme by Anders Norén

Close