Vegán étrenden tartották másfél éves gyereküket a szülők, órákon múlt a kicsi élete

Vegán étrenden tartottak egy kisbabát, nem sokon múlott az élete.

Börtönbüntetésre ítélték azt a svéd házaspárt, amely vegán étrenden tartotta másfél éves kislányát.

A svéd házaspár nem fogyaszt semmilyen állati eredetű táplálékot, ezért a gyereknél is ezt az étrendet vezették be, ám nagyon rossz vége lett. A kisbaba fejlődő szervezetének csupán anyatejet, barna rizst és krumplit adtak a szülők, aminek következtében a gyerek az alultápláltsága miatt majdnem meghalt.

A kisbaba eszméletlen volt, amikor kórházba szállítottá, ahol az orvos azt nyilatkozta, sosem látott még ilyen szörnyű állapotban kisgyereket, akinek csak órákon múlt az élete. Szerencsére a gyerek állapota azóta stabilizálódott, jelenleg nevelőszülők látják el.

A szülőket bíróság elé állították, mert a gyerek életveszélyes állapotba került. Az svéd szülők nem szándékosan veszélyeztették a kislány életét, de a gyerek egészségügyi adatai több szempontból sem voltak rendben. A születésénél egyéb furcsaságok is voltak:

nem jelentették be a gyermek születését a hatóságoknak, mert úgy gondoltak, a kislány a világ gyermeke, nem szerettek volna állampolgári papírokat készíteni számára.
emellett a kislánynak nem adatták be az életkorának megfelelő oltásokat, a gyerek súlyát pedig nem egyeztették a védőnőkkel.
Ezek alapján a bíróság 3 hónap börtönbüntetésre és 1,8 millió forint összegű bírság fizetésére ítélte a szülőket gyermekük elhanyagolása miatt.

Szólj hozzá!
loading...
loading...