Elfogadom

Csapadékzóna érkezik a hétvégén, jégesőre és viharra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Magyarország területére.
Szombaton délután nagy eséllyel alakulhatnak ki az északkeleti megyékben elszórt jelleggel zivatarok jégeső, viharos (60-80 km/h) szél és nagyobb (15-20 mm) csapadék kíséretében – olvasható a Met.hu-n.

Szombat este dél felől csapadékzóna érkezik, amely éjszaka észak felé halad, reggelre elhagyhatja az országot. Ebben (bizonytalan számban) számítani kell zivatarokra elsősorban nagyobb csapadék, esetleg viharos széllökések kíséretében.

Vasárnap bár sokfelé kisüt a nap, már több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. A déli, délkeleti szelet élénk, néhol északon, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Délután 22-28 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Hétfőn marad a szeles idő, a déli-délnyugati szelet többfelé élénk, nyugaton és zivatarok idején erős, akár viharos lökések kísérhetik, és kedden sem hagy alább a légmozgás ereje. Záporokra, zivatarokra többfelé kell számítani, lokálisan jelentősebb csapadék is lehullhat. Az enyhe reggeleket követően hétfőn 20-24, kedden 18-22 fok lehet a délutáni órákban. Nagy lehűlés ezt követően szerencsére már nem érkezik.

Szólj hozzá!

Next Post

Previous Post

© 2020 Elfogadom

Theme by Anders Norén

Close