Elfogadom

Kaposvári diákgyilkosság – A szabadult fiú édesapja: Nem tudjuk elfelejteni a múltat!

A szombathelyi börtön kapujában még utoljára megölelték egymást, aztán útnak indultak haza a kaposvári diákgyilkosság elkövetői. A következő három évben nem kommunikálhatnak egymással.

Ahogy azt a Bors elsőként megírta, tizenegy év börtön után tegnapelőtt feltételesen kiengedték a börtönből azt a két férfit, akik brutális kegyetlenséggel megölték az osztálytársukat 2008 májusában.

Szüleik jöttek értük

Sz. Józsefet a stabil családi háttérrel rendelkező fiatalok egy tóhoz csalták, majd agyonverték. A halálát fulladás okozta. A most 28 esztendős férfiakat a szüleik fuvarozták hazáig.

V. Dávid és K. Mihály a bíróságon. 11 év után feltételesen szabadulhattak © Bors
V. Dávidot az édesanyja kaposvári házánál nem találtuk, az első éjszakáját az apjánál töltötte egy közeli kis településen. A rendőrségtől nyugdíjba vonuló férfi az otthona előtt a Borsnak elmondta: ő ment fiáért a börtönbe, de már el is vitte „valahova”. Erről többet nem árult el.

Megölelték egymást

– A büntetésük nagy részét egy zárkában töltötték, a kapuban még utoljára megölelték egymást, aztán elindultunk haza. Szeretnénk elfelejteni a múltat, de nem tudjuk – nyilatkozta az apa a Borsnak. Azt kérte, fényképet ne közöljünk róla. Elmondása szerint a fia annyira el volt szokva az autózástól, hogy a hazaúton meg kellett állniuk, mert rosszul lett.

József sírja. Osztálytársukkal 2008 májusában végeztek © Bors
A tizedik osztályos fiatalokat 14 év börtönre ítélték 2009-ben, de mintarabok voltak, így korábban kijöhettek. Az elmúlt évtizedben 46-szor hagyhatták el az intézményt. A következő három évben azonban még nem mozoghatnak teljesen szabad emberként.

Sofőr lesz, és nyelvvizsgázik

– A rövid távú tervei között a nyelvvizsga és a jogosítvány megszerzése állnak. Az utóbbival fuvarosként vélhetően könnyen munkába tud majd állni, de a három év letelte után külföldön kezdene új életet. Addig egyébként nem vehetik fel a kapcsolatot egymással, s az áldozat családjával sem – magyarázta az apa.

Az áldozat, Józsi szülei az ítélethirdetéskor © Bors
K. Mihály családi házánál is jártunk. A frissen szabadult férfi édesanyja néhány éve elhunyt, apja az élettársával lakik. Éppen akkor értek haza kocsival, amikor odaértünk. A családfő az autóból csak annyi időre szállt ki, amíg a kaput kinyitotta. Nyilatkozni nem akart, szűkszavúan annyit mondott: fia Budapesten talált munkát magának.

Szólj hozzá!

Next Post

Previous Post

© 2020 Elfogadom

Theme by Anders Norén

Close