Elfogadom

Szörnyeteg: kis híján halálra verte öt hónapos babáját egy Somogy megyei apa

Életveszélyesen bántalmaztak egy csecsemőt Ötvöskónyiban.

Ötvöskónyiban csaknem agyonverte 5 hónapos kisfiát egy férfi: a kicsi nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, csak a családsegítő gyors beavatkozása mentette meg az életét. Az orvosok szerint 24 órán belül meghalhatott volna – adta hírül az Atádhír portál.

A Nagyatádtól mintegy öt kilométerre fekvő, 900 lelkes faluban, Ötvöskónyiban a védőnő figyelt fel a problémás családra tavaly év végén. Az anyának három gyermeke volt már, s novemberben született még egy kisfia új élettársától. A védőnő jelzésére a családsegítő hetente többször látogatta őket. Ő vette észre, hogy a babát megverhették. A szülők letagadták, de a védőnő szerencsére nem hagyta annyiban a dolgot.

– Egy zöld folt éktelenkedett a kisbaba szeme alatt, s bár a szülők azt mondták, nem történt semmi, megkértem az anyát, vetkőztesse le a picit. Akkor láttam, hogy lóg a jobb válla, minden mozdításra fájdalmasan sír – mesélte az Atádhírnek a családsegítő.

Az apa meg akarta akadályozni, hogy kórházba vigyék, de a családsegítő a nagyatádi sürgősségi osztályra vitte a csecsemőt és az anyát. Onnan a csecsemőt rohammentővel vitték a kaposvári megyei kórházba.

Az 5 hónapos baba súlyos sérüléseket szenvedett: homloklebeny-sérülése volt, a felkarcsontja szilánkosra tört, emellett alultáplált volt. Az életét mentette meg a családsegítő, aki feljelentést tett a Nagyatádi Rendőrkapitányságon, ahol eljárás indult egy 40 éves férfi ellen kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés és kisgyermek veszélyeztetése miatt.

Szólj hozzá!

Next Post

Previous Post

© 2020 Elfogadom

Theme by Anders Norén

Close