Elfogadom

Az energiaitalok „szó szerint megették” egy ausztrál tanár nyelvét

A Facebookon osztott meg képet a nyelvéről, figyelmeztetésképpen.

Aki rendszeresen iszik energiaitalokat, jobb, ha változtat szokásán, ha csak nem akar úgy járni, mint egy ausztrál férfi, akinek nyelve csúnyán megsínylette azok fogyasztását. Az Ázsiában tanárként dolgozó Dan Royals egy Facebook-csoportban osztotta meg a nyelvéről készített fotón, aminek felső rétege foltokban eltűnt.

Ezt teszi a nyelveddel az a szar. Szó szerint megeszi a nyelved

– közölte a fényképhez írt szövegben.

Az energiaitalok „szó szerint megették” az ausztrál tanár nyelvét. Fotó:Facebook/Dan Royals
Royals a HuffPost UK című lapnak elmondta, naponta legalább 5-6, de olykor akár tíz energiaitalt is megivott, amikor észrevette magán a tüneteket. Elmondása szerint az orvosa mondta neki, hogy az energiaitalokban lévő anyagok okozták a nyelvében keletkezett károkat, és miután abbahagyta azok fogyasztását, nyelve gyógyulni kezdett.

Energiaital: napi két doboz már ritmuszavarokat okozhat
Valószínűleg sokkal nagyobb az összefüggés az energiaital fogyasztás és a szívproblémák között.
Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen nagy függőséget tudnak kialakítani az energiaitalok. A HuffPostnak nyilatkozva elmondta, egy hete nem iszik energiaitalokat, és folyamatosan gyengének és levertnek érzi magát, és bármit csinál, sokkal több energiát igényel, mint amikor még naponta itta az italokat.

Portion of fresh Energy Drinks close-up shot; selective focus
Az alkohol energiaitallal olyan, mint a kokain
Napi egy-két kávét nyugodtan helyettesíthetünk bármelyik energiaitallal, de nagy mennyiségben káros, alkohollal keverve pedig életveszélyes is lehet.

Szólj hozzá!

Next Post

Previous Post

© 2020 Elfogadom

Theme by Anders Norén

Close