Elfogadom

Elvégeztetett: kiadták a másodfokú vészjelzést, pokoli helyzetre készüljenek az utakon

Ónos esőre figyelmeztetnek.

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mutatjuk, hol várható durva ónos eső!

Az országot délnyugat felől éri el az ónos eső, a Dunántúl déli részén lehet a legnagyobb gond – figyelmeztet az OMSZ. Ezt írják: „A jelenlegi csapadékzóna kelet, északkelet felé mozog tovább délutánig. Északon, északkeleten hó, másutt fagyott eső, ónos eső, eső formájában számíthatunk belőle csapadékra. Késő délután, kora este délnyugat felől azonban egy újabb hullámban érkezik ismét csapadék. Ez a csapadékzóna elsősorban az ország déli felén okozhat ónos esőt, de mellette fagyott eső, eső egyaránt előfordulhat. Az intenzívebb ónos eső leginkább a Dél-, Délnyugat-Dunántúlon valószínű az éjszaka folyamán.

Dél-Dunántúlon másodfokú figyelemztetés van érvényben, ezekben a megyékben várható ónos eső
Az Északi-középhegység területén hószállingózás, ködös területeken elvétve ónos szitálás előfordulhat még az éjjel. A csapadék mennyisége általában nyom és 3 mm között alakul. Északon lepel-3 cm hó hullhat, az ország déli felén és a nyugati határvidéken ónos eső valószínű. Ennél több (kb. 1-2 mm) leginkább Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyében lehet helyenként. A csapadékzóna várhatóan péntek reggel hagyja el az országot. Pénteken nagyobb eséllyel északkeleten lehet hószállingózásra, gyenge havazásra számítani, az Északi-középhegység térségeben ónos szitálás is előfordulhat.

Karácsonyra az előrejelzés már mindenhol plusz fokokat ígér, a hőmérséklet 7-10 fokig is emelkedhet, megszűnnek az éjszakai mínuszok. A meleghullám várhatóan a jövő hét közepéig kitarthat.

Szólj hozzá!

Next Post

Previous Post

© 2020 Elfogadom

Theme by Anders Norén

Close