Elfogadom

PÉNZTÁMOGATÁS JÁR MAGAS VÉRNYOMÁSSAL KÜZDŐKNEK 2018. NOVEMBER 1-TŐL! MONDJUK A LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓKAT, AZ IGÉNYLÉS MENETÉT, FELTÉTELEKET! KÖZEL 100 EZER FORINTRÓL VAN SZÓ!

Kinek jár adókedvezmény a betegsége után?Első lépésként, ha valakinél megállapították orvosilag a magas vérnyomást, akkor meg kell néznie az orvosi papírjaiban, hogy a magas vérnyomás betegséget, az orvos melyik BNO-kód szerint állapította meg az orvos. Utána meg kell nézni a listát az adókedvezményre jogosító betegségekről, ezen kell megkeresni a BNO kódot. Ha megtalálja a listán az orvosi papírján szereplő kódot, akkor, jár az adókedvezmény a betegségére! természetesen, ha nincs a BNO kód ,akkor sajnos nem vagy jogosult.Még egy dolog: a diagnózisnál a BNO-kód felépítése 1 betű+4 szám, a jogszabályban pedig 1 betű+3 szám. A betegségek teljes listáját itt találod: Milyen betegségek után jár adókedvezmény? BNO-kód lista)

Ezért nem szabad megijedni, mert a diagnózis utolsó számjegyét le kell takarni és úgy kell keresni a listában.

Milyen BNO-kód alá van besorolva a magas vérnyomás?I10H0 a magas vérnyomás kódja, a BNO kód listában a keringési rendszer betegségei az “I” kategóriába vannak besorolva.Ez a betegség sajnos nincs a jogszabályban, nem szerepel a BNO kód listában, így a magas vérnyomásra nem jár adókedvezmény!Évről-évre változik a betegségekre járó adókedvezmény összege, minden évben nő. Az adókedvezménynek a havi összege, mindig az aktuális minimálbér 5%-a. A minimálbért évről-évre emelik, ezért természetesen az adókedvezmény is növekszik. Fontos arra figyelni, hogy ne a szakmai garantált bérminimumot nézze, hanem a “rendes” minimálbért. A bruttó összeg a számítás alapja és nem a nettó!

017-ben a súlyos fogyatékosság adókedvezménye127 500 Ft * 5 %= 6375 FtHavonta 6375 Ft adókedvezmény jár., ez pedig éves szinten 76500 forint 2017-ben!Milyen jogszabályok vonatkoznak a betegség utáni adókedvezményre?• 1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról, itt a 40. §-t kell keresni.• 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevétele szempontjából súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről• 49/2009. (XII. 29.) EüM rendelet a súlyos fogyatékosság minősítéséről és igazolásáról

A súlyos fogyatékosság adókedvezménye 2018-ban:

138 000 Ft * 5 %= 6 900 Ft

Tehát havonta 6 900 Ft adókedvezmény jár. Ez éves szinten már 82 800 Ft!

FONTOS!Érdemes átnézni azért tüzetesen a listát, mert lehet más olyan betegsége, akár például másodlagos szövődményként is, ami szerepel benne és azután már jogosult az adókedvezményre.

Forrás: Palyazatfigyelo.org

Szólj hozzá!

Next Post

Previous Post

© 2020 Elfogadom

Theme by Anders Norén

Close