Egy világviszonylatban elvégzett felmérés szerint, a testtömeg index (BMI) alapján elmondható, hogy mintegy 640 millió elhízott ember él a földön. Közülük néhányan olyan sikertörténetet tudhatnak magukénak, amellyel mindannyiunk számára inspirációval szolgálnak. El tudtok képzelni egy kövér lányt, akit mindenki “rút kiskacsának” csúfolt, ám ő később mégis szépségversenyt nyert? Ezek az emberek bebizonyították, hogy a határ a csillagos ég. Lehet, hogy amikor fogyókúrázni kezdtek, még csak az a cél lebegett a szemük előtt, hogy pár kilót leadjanak, de közben magukra találtak, és milliók számára váltak követendő példává.

loading...

1. Írd meg a saját tündérmesédet!

Joanna Joseph elhízott kislány volt. 13 évesen csaknem 104 kg-ot nyomott. Amikor tinédzser lett, komoly önértékelési problémái adódtak, amikor látta a többi hasonló korú lányt, akik sokkal fittebbek, egészségesebbek voltak nála. Elhatározta, hogy egyszer s mindenkorra megváltoztatja az életét.

2. A saját történetedben te legyél a főhős!

Amber Rachdi 299 kilogramm volt, amikor a TLC televíziós csatorna bemutatta történetét. A súlya miatt kellett abbahagynia a főiskolát, és teljesen otthonához volt kötve. Az ő esetében nagyon is igaz a mondás, miszerint, “ahol akarat van, ott megoldás is van”. Amber 181 kg-ot fogyott gyomorszűkítő műtét segítségével, és azóta is szigorú étrendet követ.

3. Nem megváltozott, hanem végre megtalálta igazi önmagát.

Olivia az egész családjának példát mutatott, és bebizonyította, hogy annak ellenére, hogy 2-es típusú cukorbetegséggel és magas vérnyomással diagnosztizálták, melyeket édesapjától örökölt, igenis tud egészséges és teljes életet élni. Csaknem harminc kilótól, és az önbizalomhiányától sikerült megszabadulnia.

4. Az egyetlen ellenfeled, akivel versenyezned kell, a tükörképed.

Brianna Bernard a terhességét használta kifogásként a túlzott evésre. Sajnos a kárétkezési szokásait a szülés után is fenntartotta, szerencsére azonban rájött, hogy ez így nem mehet tovább, és 45 kg leadása után ma már személyi edzőként dolgozik.

5. Magad miatt változtass, ne azért, mert mások ezt várják.

Rachel Saintfort túlsúlyosan is magabiztos volt, ám amikor kislánya egy nap szomorúan jött haza az iskolából, mert a gyerekek kövérnek nevezték az anyukáját, igazi fordulópontot jelentett számára. Egy év alatt 45 kilót fogyott, és átalakulását az Instagrammon is nyomon követhették a motivációt kereső fogyni vágyók.

6. Tedd rendbe a gondolkodásodat és dolgozz a céljaidon!

Mariah Stofli aki saját bevallása szerint is zugevő volt, eddig 38 kg-ot adott le, és mindent elkövet hogy ez a szám tovább emelkedjen. Mivel PCOS-el (policisztás ovárium szindróma) diagnosztizáták, eleinte egyáltalán nem tudott fogyni, ám sikerei rengeteg hasonló problémával küzdő nőnek adnak reményt. Mariah-nak az Instagrammon mintegy 20 ezer követője van.

7. Maradj pozitív, dolgozz keményen és váltsd valóra, amit szeretnél!

Kathleen Golding gyerekkora óta túlsúlyos volt. Miután elege lett abból, hogy folyamatosan feszélyezve érzi magát a súlya miatt, elhatározta magát és lefogyott 80 kg-ot. A fogyáshoz vezető útját a következő szavakkal foglalta össze: ” Egy nap visszanézel az eredményekre, amiket elértél, és nagyon fogsz örülni, hogy nem adtad fel, amikor úgy érezted, hogy ez lenne a legkézenfekvőbb dolog.”

8. A fitnesz szempontjából az életkor csak egy szám.

Jeremiah Peterson akkor szembesült a rideg valósággal, amikor családjával túrázni mentek, és látta, mennyire élvezi felesége és három gyermeke a számukra könnyed kirándulást – nélküle.
Később motivációként benevezett egy átalakuló-versenyre, amellyel ötvenezer dollárt nyert. Azt mondta: “Úgy érzem, tele vagyok energiával és lelkesedéssel. 40 éves vagyok, és soha nem éreztem még ezt eddig.”

9. A cél terv nélkül csak egy kívánság.

Perdue 140 kg-ot nyomott mielőtt életveszélyes balesetet szenvedett, melynek hatására egész addigi életét megváltoztatta. Döntésének eredménye 81 kg mínusz lett. “Rettenetesen sok energiám van.” – mondta. “33 évesen életemben először kipróbálhattam, milyen biciklizni.”

Szólj hozzá!
loading...